Find det du leder efter

Brug søge algoritmer når du søger online

Skrevet af  Cliff Hulsten den december 19, 2021

Der er mange forskellige søgemaskiner på internettet, og de kan alle noget forskellige. Men der er ingen tvivl, google er pt den som er bedst til det hele, og det er også derfor at 90% af alle søgninger bliver lavet på Google.

Google

Men hvordan laver man den bedste søgning på google, og hvad er det for noget med at man bør bruge et "+" tegn i sin søgning?

Find det du leder efter

1. Brug fanerne

Det første tip er at bruge fanerne i Google-søgning. Øverst i hver søgning er der en række faner. Normalt vil du se web, billede, nyheder og mere. Ved at bruge disse faner kan du hjælpe med at definere, hvilken slags søgning du skal udføre. Hvis du har brug for billeder, skal du bruge fanen Billede. Hvis du leder efter en nylig nyhedsartikel, skal du bruge fanen Nyheder. Det er rudimentært, og de fleste bruger allerede fanerne. Hvis du ikke er det, så anbefales det stærkt at blive forbundet med dem. De kan reducere søgetider dramatisk, hvis de bruges korrekt.

2. Brug anførselstegn

Når du søger efter noget specifikt, kan du prøve at bruge anførselstegn for at minimere gætværket for Google-søgning. Når du sætter dine søgeparametre i anførselstegn, fortæller det søgemaskinen at søge efter hele sætningen. For eksempel, hvis du søger efter Puppy Dog Sweaters, vil motoren søge efter indhold, der indeholder disse tre ord i en hvilken som helst rækkefølge. Men hvis du søger på "Hunde-sweaters", vil den søge efter den sætning, præcis som du skrev den. Dette kan hjælpe med at lokalisere specifikke oplysninger, der kan være begravet under andet indhold, hvis de ikke sorteres korrekt.

3. Brug en bindestreg til at udelukke ord

Nogle gange kan du finde på at søge efter et ord med en tvetydig betydning. Et eksempel er Mustang. Når du Google søger efter Mustang, kan du få resultater for både bilen lavet af Ford eller hesten. Hvis du vil klippe en ud, skal du bruge bindestregen til at fortælle motoren om at ignorere indhold med en af ​​de andre. Se eksemplet nedenfor. Mustang biler Dette fortæller søgemaskinen at søge efter mustanger, men at fjerne alle resultater, der har ordet "bil" i sig. Det kan være vildt hjælpsomt, når man skal finde information om noget uden at få information om noget andet.

4. Brug et kolon til at søge på bestemte websteder

Der kan være et tilfælde, hvor du skal søge efter artikler eller indhold på en bestemt hjemmeside på Google. Syntaksen er meget enkel, og vi viser dig nedenfor. Sidney Crosby websted: nhl.com Dette vil søge efter alt indhold om den berømte hockeyspiller Sidney Crosby, men kun på NHL.com. Alle andre søgeresultater vil blive fjernet. Hvis du har brug for at finde specifikt indhold på et bestemt websted, er dette genvejen, du kan bruge.

5. Find en side, der linker til en anden side

Dette Google-søgningstip er lidt uklart. I stedet for at søge efter en bestemt side, søger du efter en side, der linker til en bestemt side. Tænk over det på denne måde. Hvis du vil se, hvem der citerede en artikel i New York Times på deres websted, ville du bruge dette trick til at finde alle de websteder, der linker til den. Syntaksen er nedenfor: link: nytimes.com Det vil returnere alle sider, der linker til New York Times officielle hjemmeside. URL'en i højre side kan være praktisk talt hvad som helst. Vær dog opmærksom på, at jo mere specifik den er, jo færre resultater får du. Vi ved, at ikke mange mennesker sandsynligvis vil bruge dette Google-søgetrick, men det kan være meget nyttigt for nogle.

6. Brug jokertegnet for stjerne

Asterisk-jokertegnet er et af de mest nyttige på listen. Sådan fungerer det. Når du bruger en stjerne i en søgeterm på Google-søgning, vil den efterlade en pladsholder, som muligvis automatisk udfyldes af søgemaskinen senere. Dette er en genial måde at finde sangtekster på, hvis du ikke kan alle ordene. Lad os se på syntaksen: "Kom * lige nu * mig" For dig eller mig kan det ligne nonsens. Google-søgning vil dog søge efter denne sætning vel vidende, at stjernerne kan være et hvilket som helst ord. Oftere end ikke, vil du opdage, at de er tekster til The Beatles-sangen "Come Together", og det er, hvad søgningen vil fortælle dig.

7. Find websteder, der ligner andre websteder

Dette er en unik en, der kunne bruges af praktisk talt alle, hvis de vidste, at den eksisterede. Lad os sige, at du har et yndlingswebsted. Det kan være hvad som helst. Den hjemmeside er dog ved at blive en lille smule kedelig, og du vil gerne finde andre hjemmesider som den. Du ville bruge dette trick. Nedenfor er syntaksen: relateret: amazon.com Hvis du søger på det ovenfor, finder du ikke et link til Amazon. I stedet finder du links til onlinebutikker som Amazon. Websteder som Barnes & Noble, Best Buy og andre, der sælger fysiske varer online. Det er et kraftfuldt Google-søgeværktøj, der kan hjælpe dig med at finde nye websteder at gennemse.

8. Brug Google-søgning til at lave matematik

Google-søgning kan faktisk lave matematik for dig. Dette er ret komplekst at beskrive, fordi det kan bruges på så mange måder. Du kan stille grundlæggende spørgsmål eller nogle mere vanskelige. Det er vigtigt at bemærke, at det ikke løser alle matematikopgaver, men det vil løse en god del af dem. Her er et par eksempler på syntaksen: 8 * 5 + 5 Plancks Consant Hvis du søger på den første, vil den returnere 45. Den vil også vise en lommeregner, som du kan bruge til at finde svar på flere spørgsmål. Dette er praktisk, hvis du har brug for at lave noget hurtigt regnestykke, men ikke ønsker at gøre det i dit hoved. Hvis du søger efter det andet udtryk, vil det returnere talværdien af ​​Plancks konstant.